Dasar Privasi

Tiada maklumat peribadi dikumpul semasa pengunjung melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel. Maklumat ini mungkin akan digunakan oleh jabatan/ agensi awam lain untuk membantu dalam penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan. Contohnya seperti di dalam menyelesaikan pertanyaan atau aduan yang memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain.

Bagi tujuan meningkatkan tahap keselamatan dan kecekapan laman web Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah, maklumat umum pengunjung seperti jenis browser, nama domain, nama negara dan lain-lain maklumat akan digunakan dalam pengumpulan dan penganalisaan maklumat demografi dan halaman-halaman yang sering dikunjungi oleh pelanggan. Walaubagaimanapun ianya tidak melibatkan privasi individu.

Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

Sebarang pertanyaan atau aduan mengenai dasar privasi ini bolehlah menghubungi kami melalui webmaster@kedahlib.gov.my

Sekiranya dasar ini dipinda, pindaan akan dikemaskini dihalaman ini.

Kami amat mengalu-alukan maklum balas dari pengunjung/ pengguna/ ahli PPAK. Sila lengkapkan borang ‘Contact’ di sini dan hantarkan kepada kami. Pihak kami akan berhubung kembali mengenai maklumbalas anda dalam masa 7 hari bekerja.